top of page
  • Seyhan Sevinçler

Diyette değilim Vejeteryanım


Sayın Kafe Şefi,

Sağolun varolun menünüze 4 satırlık vejeteryan yemek seçeneği koyuyorsunuz. Biz de onlardan bir seçim yapıp sipariş ediyoruz. Acaba hazırladığınız tabağa dönüp bir bakıyor musunuz merak ediyorum. Zira o tabağa koyduğunuz malzeme, aldığınız ücreti hak etmiyor.

Geçen gün gittiğim kafede ızgara sebze tabağı sipariş ettim. Fotoğrafını çekmedim, keşke çekseydim. Tabağı size tarif etmek istiyorum. Parça diye saydıklarımın ebatı, kibrit kutusu büyüklüğünde ancak 0,5mm inceliğinde dilimler. Tabakta 2 parça kabak, 2 parça patlıcan, bir parmak büyüklüğünde (ki parmaklarım incedir) 2 tane havuç, 2 parça kırmızı biber. 4 parça hellim peyniri, 50 kuruş büyüklüğünde 2-3 mantar ve beş yaprak maydanoz.

Hamburger ya da tost söylemiş olsam yanında tabağın yarısını kaplayacak patates geliyor. Izgara sebze tabağında patates yok. koyduğu sebzeleri üstüste koysam bir hamburger köftesi etmez, o kadar az. Ekmek yok. Ben diyette değilim vejeteryanım. Oraya bir kabağın yarısını koysan, tam bir kırmızı biber koysan, patates ya da pilav ile desteklesen, maydanoz mu koyuyorsun 5 yaprak değil şöyle bir avuç koysan maliyetin çok mu artar?

Vejeteryan seçeneğinde koyduğunuz tabaklar, diyet tabağı şeklinde olmasa diyorum. İstiyorsanız ayrı bir diyet seçeneği koyun. Hem sunumu çirkin, hem miktarı az ama fiyat ana menüdeki etli yemekle kafa kafaya. Ne gözüm doydu ne midem. Üstüne üstlük cüzdanım zayıfladı.

Üstelik bizim gibi mutfağı vejeteryan yemeklere bu kadar müsait bir ülkede bu yaratıcılıktan ve estetik zevkten uzak pinti tabaklar özensizlikten başka bir şekilde tanımlayamıyorum.

Gerçekten vejeteryan menüleri güzel olan yerler de var. Ancak vejeteryan menü hazırlamak zor bir şey değil ki, neden menüsüne "vejeteryan şeçenek" yazan her kafede özenli ve lezzetli olmasın.

Şef değilim, mutfakta iddialı değilim ama ilk fırsatta vejeteryan menü tabakları nasıl olmalı diye bir kaç yemek hazırlayıp fotoğraflarını çekeceğim.


74 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Başarılı çocuk yetiştirmek isteyenler parmak kaldırsın!

Ebeveyn olma yolculuğu ilk olarak cinsiyet konusunda beklentilerle başlar. Kız olsa... erkek olsa... Çocuğun sağlıksız doğabileceği kaygısıyla insanlar cinsiyet tercihlerini ifade etmeyi bıraksalar da

16 Ağustos ve Sonrası...

1997 yılında Marmara Ünivesite'sinden psikolojik danışman olarak mezun oldum. Yalova'da yaşamayı tercih ettim, ve kendi alanımda iş bulamadım. Kendime hiç uygun olmadığını, ancak deneyimledikten sonra

bottom of page